
keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
World's Fastest Online Shopping Destination
La cuvée Les Hauts d’Épernay, produite par Philippe Lancelot, est un champagne millésimé bio doté d’un remarquable équilibre, idéal aussi bien à l'apéritif que pour accompagner poissons et crustacés. Le millésime 2018 marque la troisième édition de cette cuvée, avec pour objectif de retranscrire au mieux l’ADN de chaque cru à travers leur caractère pur et singulier. Les Hauts d’Épernay 2018 est un assemblage minutieux de Chardonnay (48%), de Pinot Noir (35%) et de Meunier (17%). Les raisins proviennent de vignes âgées de 35 à 50 ans, plantées sur les terroirs élevés d'Épernay, notamment les parcelles de « Boissimon » et « Saint Antoine ». Vendangée à maturité optimale, cette cuvée est vinifiée en cuve et fût de chêne, avec un ajout minimal de soufre et un dosage très léger pour préserver l’équilibre naturel du Champagne. Ce champagne bio extra brut offre une belle concentration et une grande tension. Sa robe dorée et brillante dévoile des arômes de pêche de vigne, d’orange douce et de fruits blancs. Produite en quantités limitées, seules 3484 bouteilles de cette cuvée exceptionnelle sont disponibles. Que ce soit sur un début de repas ou à l’apéritif, ce champagne dévoile tous ses potentiels à une température de 12à 14°C.
Récompense : 95/100 Le Figaro
TASTING NOTE
Nose : Expressive and fragrant, revealing subtle notes of yellow fruits accompanied by touches of vanilla.
Palate : Beautiful complexity. Supple and aromatic, it is perfectly balanced between fruity aromas and a beautiful minerality leading to a long and delicious finish, supported by a fine effervescence.
FEATURES
Grape varieties : A careful blend of Chardonnay (48%), Pinot Noir (35%) and Meunier (17%).
Pairings : Late evening aperitif, white meats and grilled fish.
Dosage : 1.5gr/l.
Serving temperature: 12 to 14°.
THE BRAND
Domaine Y. Lancelot Wanner, founded in the 1970s by the parents of its owner, Philippe Lancelot, is a vineyard spread across the communes of Cramant, Avize, Chouilly, Oiry, Épernay and Ay. Since 2012, the conversion to biodynamic practices has been underway across all plots, with AB Ecocert certification obtained in 2014, followed by Demeter in 2015 and Biodyvin in 2020. Philippe Lancelot strives to bring out the unique DNA of each vintage by creating distinct cuvées, each reflecting its own identity. The key words in his work are purity, singularity and originality. Among the estate's most emblematic cuvées is the Cuvée Cramant 2019, a 100% Chardonnay from all the plots of Cramant's Grand Cru terroir, with the exception of the "Les longues verges" plot. The vines, planted between 1951 and 1989, have an average age of 40 to 45 years, producing a champagne that is both powerful and balanced. Another notable cuvée is Les Hauts d'Épernay 2019, composed of 40% Chardonnay, 40% Pinot Noir, and 20% Meunier, from the hillsides of Épernay, with plots such as "Boissimon," planted in 1990, and "Saint Antoine," planted in 1973. This cuvée is distinguished by its fruity and subtly tangy aromas. Since the 2009 harvest, Philippe Lancelot has collaborated closely with Hervé Jestin, with the aim of achieving optimal grape maturity. Together, they have favored vinification with little or no sulfur since the 2015 vintage. The chosen production methods bring light and verticality to the wines, thus diffusing joy, fulfillment, and brilliance. The estate's wines, naturally balanced from the moment they are placed in the cellar, require little or no dosage, reflecting authentic purity and finesse.
%20-% 202024-06-09T150443-088.png" alt="Champagne Philippe Lancelot" width="1350" height="500" />
Data sheet
Specific References
Lorem ipsum dolor sit amet conse ctetu
Sit amet conse ctetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit.